Ekonom till Swedrive 

Företag: Swedrive

Ort: Ljungby 

Omfattning: Tillsvidareanställning 

Sista ansökningsdag: 2020-08-09

Swedrive AB, som ingår i Dacke Industri AB, utvecklar och tillverkar snäckväxlar, skruvdomkrafter och specialväxlar för industrin. Förutom standardprodukter tillverkas en mängd olika kundanpassade och helt skräddarsydda lösningar. Företaget har ca 60 anställda och omsätter ca 120 MSEK. Allt fler kunder väljer våra produkter och företaget är inne i en stark utvecklingsfas.

 

Om tjänsten

Du erbjuds en viktig roll i ett framgångsrikt företag och får arbeta nära verksamheten och verka inom många kontaktytor. I rollen finns goda förutsättningar för en god bredd och variation av arbetsuppgifter och på sikt finns också goda utvecklingsmöjligheter. Tillsammans med andra, inom ditt kompetensområde, får du möjlighet att vara delaktig i företagets fortsatta framgångar.

Arbetsbeskrivning

Som Ekonom handhar du och ansvarar för företagets reskontror, administrerar och registrerar inkommande fakturor, betalningar, genomför redovisningsavstämningar för leverantörs- och kundreskontra och hanterar kravställningar. Du är behjälplig vid månads- och årsbokslut i enlighet med rådande rutiner, du handhar löpande redovisning, bokföring av verifikationer, framtagande av bokslutsunderlag, avstämning av balanskonton, handhar momsredovisning samt redovisning av arbetsgivaravgift. Du hjälper inköp med ordererkännanden, gör sammanställningar och hanterar tullfakturor till momsdeklaration. I din roll agerar du också Controller där du stöttar såväl försäljning som produktion med lönsamhetsanalyser och uppföljning.

Vi söker dig som

Du har relevant utbildning. Minimum treårigt gymnasium, men vi ser gärna att du har en akademisk examen inom ekonomi. Du behärskar svenska och engelska, i tal såväl som i skrift. Du är van att arbeta i Office-paketet och i affärssystem. Du har några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom tillverkande industri.
Som person är du strukturerad, serviceinriktad och noggrann. Du är relationsskapande och trivs med att verka inom flera kontaktytor. Du är affärsmässig med ett ständigt fokus på det som är bäst för företaget.

Vårt företag

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster. Vi är cirka 500 anställda och har kontor på ett 20-tal orter i Sverige med huvudkontor i Tranås samt ett kontor i Polen för internationell arbetskraft. Läs mer på www.montico.se.

Din ansökan lämnar du via länken nedan.

Då vi gör löpande urval tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt.

Kontakt
Jeanette Hjalmarsson
Kontakt
Mattias Frost
facebookCreated with Sketch.